Portefeuillehouder
Die Steven, van

Begin 2017 hebben wij het functioneren van het gemeentelijk Sociaal Wijkteam geëvalueerd. In deze evaluatie hebben wij geconstateerd dat het wenselijk is om de formatie van het Sociaal Wijkteam te versterken en dat er extra middelen nodig zijn om knelpunten weg te nemen bij huisvesting, communicatie en informatievoorziening. Ook hebben we in de evaluatie opgenomen dat het voor de gemeentelijke opdracht aan het Sociaal Wijkteam en de toekomstbestendigheid van het Sociaal Wijkteam belangrijk is om de huidige netwerkorganisatievorm tegen het licht te houden. Daarbij nemen we ook het gegeven mee dat de Dienst Gezondheid en Jeugd ZHZ met ingang van 2020 het faciliteren van het coördinatorschap van het Sociaal Wijkteam beëindigt.  

Op basis van de evaluatie is besloten om tot eind 2018 extra middelen beschikbaar te stellen aan het Sociaal Wijkteam. Deze middelen zijn ingezet voor het Algemeen Maatschappelijk Werk, voor een GGZ-medewerker, voor een aandachtfunctionaris dementie, voor training van personeel, voor verruiming van de huisvesting van het Sociaal Wijkteam en voor communicatie en informatievoorziening.

Om te komen tot uitspraken over:

  • structurele versterking van de huidige formatie van het SWT;
  • het onderbrengen van de ondersteuningsfuncties mantelzorgondersteuning;
  • sociaaljuridische ondersteuning onder regie en registratie van het Sociaal Wijkteam;
  • de toekomstige organisatievorm van het Sociaal Wijkteam;
  • de invulling en het werkgeverschap van de coördinatiefunctie vanaf 1 januari 2020 ;

vindt in het najaar van 2018 opnieuw een evaluatie van het Sociaal Wijkteam plaats. Ook wordt in deze periode het Jeugdteam geëvalueerd.